Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hófehérke szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» A tésztához
» 30 dkg finom liszt
» 5 dkg zsír
» 10 dkg porcukor
» 3/4 sütőpor
» 1 tojás
» néhány ek. tejföl
» A krémhez:
» 4 ek liszt
» 4 dl tej
» 15 dkg vaj
» 15 dkg porcukor
» 1 cs vaníliás cukor
» A tetejére
» 1-2 ek porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral, a sütőporral, elmorzsoljuk a zsiradékkal (én mangalica zsírt használtam), majd a tojást hozzáadjuk, és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, összegyúrjuk.

Fél órát kell a hűtőben pihentetni, után 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket 20x30-as téglalappá nyújtjuk. Én sütőpapíron nyújtottam(kis liszttel is beszórtam), és a sütőpapírral együtt áthúztam egy tepsi hátoldalára, így tettem a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 8-10 perc alatt sült meg 1-1 lap. Ügyelni kell rá, mert könnyen megég, ha már pirul a széle, kivehető. Teljesen kihűlt állapotban töltjük meg.

A krémhez a lisztet egy kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és közepes lángon sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Kanalanként dolgozzuk bele a lisztes krémet, jól felhabosítjuk.Ezzel a krémmel töltjük meg a kihűlt lapokat, és egy éjszakára hűtőbe tesszük letakarva.

Másnap fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk, mielőtt meghintjük a tetejét porcukorral, és szeletelve tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Két napi állás után még finomabb ez a sütemény!
0 komment 6 ember kedveli jolika66
2015.04.25 18:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lisztet szárazon, tojást hozzáadjuk, hűtőben pihentetni, sütőpapírral együtt, tepsi hátoldalára, kevés tejjel, többi tejet, vajat habosra, vaníliás cukorral, lisztes krémet, krémmel töltjük, kihűlt lapokat, éjszakára hűtőbe, tetejét porcukorral, összekeverjük, felhabosítjuk, előmelegített, sütőpapírral, elmorzsoljuk, összegyúrjuk, sütőpapíron, porcukorral, zsiradékkal, porcukorral, mindegyiket, Kanalanként, hátoldalára, porcukorral, hozzáadjuk, meghintjük, sütőporral, használtam, szeletelve, téglalappá, állapotban, hozzáadjuk, nyújtottam, pihentetni, tésztához, beszórtam, tésztához, finom liszt, zsír, porcukor, sütőpor, tojás, néhány tejföl, krémhez, liszt, tej, vaj, porcukor, vaníliás cukor, tetejére, porcukor,
Brassói apró pecsenye...
1 komment 73 ember kedveli
Paradicsomos sügér !
0 komment 1 ember kedveli
Mákos sütemény
0 komment 5 ember kedveli
Rakott tészta másként
0 komment 6 ember kedveli
Csirkemell sajtos tésztával
0 komment 4 ember kedveli
Citromsodó
0 komment 7 ember kedveli
Pehelykönnyű túrós pite
0 komment 8 ember kedveli
Csokoládés habszelet
1 komment 2 ember kedveli
Húsos -tejfölös savanyúkáposzta
0 komment 4 ember kedveli
Gombás-tejfölös borsos tokány
0 komment 10 ember kedveli
Gnocchi
1 komment 20 ember kedveli
Sült gríz
0 komment 3 ember kedveli
Diós -csokis kocka
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenyés bukta
0 komment 2 ember kedveli
Lencse főzelék
0 komment 2 ember kedveli
Zürichi gombás borjú, rösztivel !
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.